• 25-12-2022, 18:37

        Захворювання шийки матки та вагітність...

        Хвороби шийки матки у вагітних зустрічаються нерідко. І часто, під час вагітності , лікарі нехтують змінами на шийці матки. Саме цей момент може стати вирішальним.

        Поєднання важких дисплазій (передрак) та мікрокарцином (мікрорак) з вагітністю зустрічається частіше , ніж діагностується... Тому існують світові рекомендації по веденню вагітних із відхиленням у цитологічних мазках (мазок , який визначає ранні зміни у клітинах епітелію шийки матки :

    1. Кольпоскопію вагітним має проводити спеціаліст, який має досвід (мінімум 10 років) .

    2. Біопсія (під контролем кольпоскопу) показана при важких формах дисплазії і коли ми підозрюємо важкі змни на шийці матки .В інших випадках вона неприпустима.

    3. Не проводиться у вагітної жінки вишкрібання цервікального каналу.

    4. При відсутності інвазії ( наявності раку шийки матки) - активне лікування відкладають на післяпологовий період.

        В Україні ведення вагітних з дисплазією шийки матки передбачається наступним шляхом : клінічний , кольпоскопічний та цитологічний огляд кажні 3 місяці під час вагітності (при необхідності - консервативне лікування) і подальше комплексне обстеження та лікування патології шийки матки через 6-8 тижнів після пологів.

       Якщо протягом 2 років після пологів у жінки зненацька виявляють рак шийки матки, то , ймовірно, його було пропущено і не діагностовано під час вагітності.

       Матеріал підготувала лікар акушер - гінеколог вищої категорії , член "UACCP Української асоціації кольпоскопії та цервікальної патології" Чухрієнко Наталія.

       м. Суми,
    Вул..Металургів, 38,
    Клініка " СІЛМЕД",
    0542- 64- 83-45,
    +380950141933,
    +380685133443.

    скачать dle 11.3

Видео о нас

 
 
 

Новости

“Клиника «Силмед» – современная клиника, имеющая за своими плечами почти 10-летний опыт успешной работы.

В поликлиническом отделении ДП «Силмед» ведут прием врачи более 20 специальностей. Среди врачей клиники ДП «Силмед» – 1 доктор медицинских наук, 6 кандидатов медицинских наук, 23 доктора высшей квалификационной категории.

"Кто здоровый - тот богатый, только он этого не знает". Гиппократ.

ДП «Силмед» – единственное в области частное лечебное заведение хирургического профиля с широким диапазоном проводимых оперативных вмешательств.

Клиника ДП «Силмед» расположена в Сумах по адресу ул. Металлургов, 38. Мы ждём Вашего звонка!

Консультация нутрициолога-действуетолога Завгородней Алины