• 12-03-2023, 16:51

    Ти ідеальна в усьому!


    Жінка завжди має бути щасливою, коханою та красивою! І кожна із нас над цим працює в тій чи іншій мірі. Все залежить від часу, який можна виділити на себе, матеріальних можливостей та соціальних потреб, а саме головне --- бажання…

    Та існує іще тема, про яку мало хто, ще донедавна, наважувався розмовляти…Останнім часом все частіше і частіше жінки починають звертатися по допомогу лікарів акушерів-гінекологів із-за незадоволення розмірами малих чи великих статевих губ.

    Якщо великі чи малі статеві губи занадто розвинені, вони доставляють чимало неприємних відчуттів, навіть незручностей при під час переміщення пішки, не кажучи вже про незручності при їзді на велосипеді чи під час занять кінним спортом, танцями чи носінні вузьких джинсів. Та і при носінні купальника і деякої білизни існують певні проблеми.

    Якщо же губи занадто малі, то існує певний ризик занесення інфекції до піхви, та і статеве життя може задавати багато дискомфорту.

    Гіпертрофія (збільшення), асиметрія чи елонгація (подовження) малих статевих губ є частою проблемою в жіночій інтимній сфері. Більш інтенсивне розтягування може бути наслідком деяких хронічних захворювань, гормонального впливу. В’ялість та нависання можуть бути пов’язанні з різкою втратою ваги або віковими змінами, які виникають в організмі жінки. Різний розмір зовнішніх геніталій має, як правило, вроджений характер.

    Виділяють наступну класифікацію збільшення
    малих статевих губ:
    1 ступінь -- < 2см
    2 ступінь – від 2 до 4 см
    3 ступінь – від 4 до 6 см
    4 ступінь-- > 6см.
    Збільшеними прийнято рахувати 3 та 4 ступені. Але , якщо є певний дискомфорт чи проблеми при 1-2 ступенях, то теж варто звернутися з цього приводу до лікаря.

    Між тим, бажання жінки мати привабливий вигляд з ніг і до голови, включаючи інтимну стрижку та бікіні- дизайн, притаманно сучасній жінці в любому віці. Це іще один привід додати собі позитивних емоцій в такий нелегкий час. Незадоволення зовнішнім виглядом своїх інтимних зон часто може ставати додатковим і серйозним фактором для виникнення додаткового стресу у жінок, навіть до розвитку певних комплексів і спонукати на добровільну самотність.

    Зменшення розмірів статевих губ, покращення їх зовнішнього вигляду шляхом хірургічної корекції призводить до покращення якості сексуального життя, так як зникають і психологічний дискомфорт, і механічні труднощі, пов’язані з їх формою і надлишком довжини, додає впевненості у собі та підвищує самооцінку.

    Лабіопластика – процедура , в результаті якої видаляється надлишок або проводиться естетична корекція малих чи великих статевих губ. Головним завданням лікаря у цій ситуації є не просто видалення, а доволі коректний та професійно грамотний підхід, який забезпечить і естетичний вигляд , і збереже функції малих чи великих статевих губ, які їм надала сама природа.

    Історію початку інтимної пластичної гінекології признано рахувати 1860 рік, коли хірург Бернуллі вперше виконав відновлення дівочої пліви. Після цього великий вклад внесли дитячі хірурги, які почали друкувати роботи по вродженим змінам малих статевих губ і виконували пластичні операції дівчаткам.


    Не варто плутати пластичні операції з «жіночим обрізанням», процедурою, яка приводить до каліцтва та бере своє коріння з до ісламського (скоріш за все староєгипетського) минулого. Хірургічні операції на кліторі застосовувались в Імперії Інків (XV—XVI ст). У Інків був свій ідол - Дракон-змія, який поїдає скорпіона. Дракон був життєвою силою у Інків. Тіло і жало скорпіона - символізували жіночий клітор, а сам клітор рахувався чоловічим початком у жінці. Тому у Інків існував обряд обрізати клітор у дівчаток – знищувати чоловіче у жінці. Католицькі священики ( в ті часи) розцінювали це як варварство.

    У суспільствах, в яких практикується жіноче обрізання, існує думка, що воно знижує сексуальне бажання і , таким чином, зберігає цноту до заміжжя і запобігає безладне статеве життя. Дійсно, жіноче обрізання часто призводить до болючого статевого акту для жінки і відсутності отримання задоволення від нього, що змушує жінок погоджуватись на сексуальні відносини тільки з законним чоловіком.

    У світовому медичному і правозахисному спільнотах (в тому числі в міжнародних організаціях, таких як ВООЗ і ООН) термін «жіноче обрізання» не використовується з 1980-х років . Замість нього прийняті терміни «нанесення каліцтв жіночим геніталіям» або «калічащі операції на жіночих статевих органах» (англ. Female genital mutilation, FGM) і «ушкодження жіночих геніталій» (англ. Female genital cutting, FGC) . За оцінкою ООН, в сучасному світі проживає близько 200 млн дівчаток і жінок, яким були проведені ті чи інші операції, які призводять до каліцтва, і ще близько 3 млн кожен рік піддаються такому ризику.

    Сьогодні, особливо серед молоді, «жіночим обрізанням» називають лабіопластику – операцію по зменшенню малих статевих губ. Це різні поняття, так як лабіопластика до «жіночого обрізання» немає жодного відношення. А сама ж лабіопластика є досить модною процедурою. Чому її проводять?
    40% -- незадоволені зовнішнім виглядом( довжина, розміри і т.д.);
    15% -- фізичний дискомфорт при носінні купальнику, обтягуючого одягу;
    15% -- фізичний і психологічний дискомфорт при статевих стосунках;
    10% -- вікові зміни, втрата тонусу, наслідки травм;
    10% -- пильна увага до пишних форм в саунах, басейнах, на морі;
    10% -- професійна необхідність.
    Тут слід було би зупинитися , представники якої професії почали першими проводити такі операції, але я не стану акцентувати на цьому увагу.

    І так, лабіопластика -- має мати певні медичні покази: зміна форми та об’єму малих статевих губ, коли вони виходять за межі великих статевих губ, асиметрія їх ( як вроджена аномалія), занадто великі малі чи великі статеві губи, які створюють дискофорт при ходьбі, занятті спортом, носінні білизни, обвислі статеві губи.

    Відверто кажучи, лабіопластика рідко виконується саме за медичними показами. Бажання виглядати на всі 100% , приводить часто жінок та дівчат до лікаря на консультацію. Як саме зменшити статеві губи , зробити їх гарними з Вашої точки зору і чи взагалі потрібно щось з ними робити, ви маєте нагоду дізнатися , звернувшись за консультацією.

    Якщо вас все влаштовує, нічого не турбує, не викликає засмучення, то і немає приводу для занепокоєння.

    Лікар Чухрієнко Наталія Євгенівна. Запис на прийом (натисніть тут)

    скачать dle 11.3

Видео о нас

 
 
 

Новости

“Клиника «Силмед» – современная клиника, имеющая за своими плечами почти 10-летний опыт успешной работы.

В поликлиническом отделении ДП «Силмед» ведут прием врачи более 20 специальностей. Среди врачей клиники ДП «Силмед» – 1 доктор медицинских наук, 6 кандидатов медицинских наук, 23 доктора высшей квалификационной категории.

"Кто здоровый - тот богатый, только он этого не знает". Гиппократ.

ДП «Силмед» – единственное в области частное лечебное заведение хирургического профиля с широким диапазоном проводимых оперативных вмешательств.

Клиника ДП «Силмед» расположена в Сумах по адресу ул. Металлургов, 38. Мы ждём Вашего звонка!

Консультация нутрициолога-действуетолога Завгородней Алины